Appelcrumble met blauwe bessen

Uniek en toch hetzelfde

– Ingrediënten voor 6 personen

225 g bloem all purpose van Orgran (2gr eiwit op 100gr)

125 g rietsuiker

175 g patisserie boter

3 appelen

100 g blauwe bessen

50 g griessuiker

Snuifje kaneel

– Bereiding 30min

  • Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de boter (in blokjes) toe en kneed met je vingers tot dikke kruimels
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Was en snij de appel in grove stukken, meng met de griessuiker en een snuifje kaneel en of vanillesuiker
  • Meng voorzichtig de blauwe bessen bij de appelen
  • Vul de schaal of individuele porties met het fruit en verdeel het crumble deeg erover
  • Bak 30 minuten in de oven tot goudbruin

Raadpleeg steeds uw diëtist alvorens dit recept te proberen.