Meringues

Uniek en toch hetzelfde

– Ingrediënten voor 20 à 30 stuks

350g kikkererwten op sap = ongeveer 100g sap  

80g griessuiker  

4g vanillesuiker  

Snuifje kaneel  

1 eetlepel maïzena 

1 koffielepel citroensap 

– Bereiding ongeveer 30min en 1u15min oventijd

  • Ontvet de mengkom met azijn  
  • Giet het sap in de mengkom en mix op hoogste stand 5 minuten  
  • Meng de suiker met de vanillesuiker en een snuifje kaneel  
  • Na 5 minuten mixen de suiker toevoegen, 1 lepel per keer tussen door blijven mixen en wat tijd tussen laten  
  • Voeg een koffielepel citroensap toe  
  • Voeg de maïzena toe ( blijf ondertussen mixen  
  • Als alles is toegevoegd nog 1 min mixen  
  • Zet de oven op 120 graden  
  • Spuit met een spuitzak de meringues uit io een bakplaat met bakpapier  
  • Naargelang de grote 1u 15 tot 1u30’ bakken 
  • Laten afkoelen in de oven.  

Raadpleeg steeds uw diëtist alvorens dit recept te proberen.